Oppas en kinderkerk
Tijdens de ochtenddienst is er kinderkerk. Dit is voor alle kinderen uit groep 1 tot en met 8 van de basisschool. De kinderen zitten bij de ouders in de kerk en gaan tijdens de dienst naar hun eigen plek. Jongere kinderen kunnen naar de crèche (tot 2,5 jaar) of naar de peuterkerk (van 2,5 tot 4 jaar).

Kinderkerk
Na het kindermoment in de dienst verlaten de kinderen de kerk en gaan naar een eigen ruimte. Daar wordt gezamenlijk met elkaar gezongen door groep 1 t/m 6 en een aanzet tot het thema gegeven. Vervolgens wordt de groep in drieën gesplitst en gaan elk naar een eigen ruimte.  Groep 7 en 8 gaan al direct naar de eigen ruimte. Alle vier de groepen gaan aan de slag met hetzelfde thema maar op een niveau dat aansluit bij hun leeftijd. We werken met de methode: Voor de zegen komen alle kinderen weer terug in de dienst.
Contactpersoon groep 1 en 2: Gert Jan Schalk
Contactpersoon groep 3 en 4: Mathilde Hogendoorn, tel: 0252-500360
Contactpersoon groep 5 en 6: Hanna de Bruin, tel: 0252-689828
Contact persoon groep 7 en 8: Manon Geluk

Tieners in de dienst & tiener-after-party
Tieners van groep 7 en 8 gaan bij de kinderkerk direct naar hun eigen ruimte. Een zondag per maand gaan de tieners niet naar de kinderkerk: zij blijven dan de hele dienst in de kerk. Er is een werkblad bij de dienst beschikbaar, zodat tieners de dienst makkelijker kunnen volgen. De predikant besteedt meestal ook wat extra aandacht aan tieners. Als er 'tieners in de dienst' is, wordt dit vooraf bekendgemaakt via site, kerkblad en mailnieuwsbrief.

Na elke kerkdienst zijn tieners en jongeren uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs welkom in de grote kelder, om na te praten en samen wat te drinken: de tiener-after-party
Contactpersoon: Marieke Kort (jeugdouderling), e-mail: jong@wittekerk.nl.

Oppas
Tijdens de morgendienst is er oppas voor kinderen van 0 - 2,5 jaar. Er staat een heel team van oppassers klaar om ouders een zo onbezorgd mogelijke dienst te kunnen geven. Naar behoefte wordt deze groep gesplitst op leeftijd (kinderen die kunnen lopen en zij die dat niet kunnen). Dit geeft meer rust voor de allerkleinsten. We maken gebruik van een eenvoudig systeem om ouders te laten weten wanneer hun kind ontroostbaar is. Zij kunnen dan de dienst verlaten om even te gaan kijken.
Contactpersonen: Adrie Klaasse Bos en Neline Buitenhuis.

Peuterkerk
Voor peuters van 2,5 - 4 jaar is in een eigen ruimte een programma met zingen, vertellen en een werkje, aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van materiaal speciaal voor peuters van Timotheüs.
Contactpersonen: Inez Langius en Liesbeth Schoon tel. 0252-503193, e-mail: peuterkerk@wittekerk.nl