Jezus zegt: IK BEN DE WEG, DE WAARHEID EN HET LEVEN
Bijbel, Johannes 14 vers 16

Is dat niet veel te stellig, te pretentieus?
Wie kan dat bewijzen?
Wie zou er zoiets van zichzelf durven zeggen?

En toch geloven wij dat dit waar is.
Wie Jezus volgt, ontdekt pas echt wat leven is. Want Hij vertelt en laat zien wie God is. Hij meent wat Hij zegt en daarom kun je Hem altijd vertrouwen. Hij heeft het goede met je voor, want Hij houdt van ieder mens.

Wie is Jezus?
Hij is de zoon van God.
Hij is de persoon in wie God zelf naar deze aarde kwam, ongeveer 2000 jaar geleden.
Hij is de Christus, dat betekent "Gezalfde", want Hij is door God gezonden om het kwaad van deze wereld te dragen en weg te nemen.
En er valt nog veel meer over Hem te vertellen, want nooit raken we uitgepraat en uitgezongen van wie Hij is en wat Hij doet.

Wellicht kunnen we het christelijk geloof het beste samenvatten aan de hand van de volgende drie symbolen:

Het kruis: symbool van het geloof. Omdat Jezus stierf aan het kruis, is er redding voor de wereld. Want zo droeg Hij het kwaad van deze wereld. Nu is er bij Hem vergeving en een nieuw begin mogelijk, een nieuw leven in de liefde en vreugd van God.
  Het anker: symbool van de hoop. Jezus is gestorven aan het kruis, maar daarna opgestaan uit de dood. Nu leeft Hij om zijn redding aan mensen uit te delen en deze wereld te leiden naar het doel dat Hem voor ogen staat: een nieuwe wereld waarop geen kwaad en verdriet meer is. Daar zie je nu nog niets van, maar onze hoop heeft vaste grond, want Jezus leeft!
  Het hart: symbool van de liefde. God houdt van ieder mens, zoveel en zo intens dat Hij in Jezus zichzelf heeft gegeven voor ons. Straks, als Zijn nieuwe wereld komt, zal God alles goed maken. De mensen zullen leven voor Hem en alles zal volmaakt zijn, in liefde!

Vragen over christelijk geloof? Mail met onze predikant ds Arjan Berensen via dominee@wittekerk.nl.