Het gebouw

Het kerkgebouw heeft een T-vormige plattegrond. Aan de straatzijde zijn de twee gevels, die blokvormig gepleisterd en wit met grijze plinten geverfd zijn, nagenoeg identiek. De gevel aan noordoost-zijde is van wit geverfd metselwerk. Aan pastoriezijde is de gevel van schoonmetselwerk met blindnissen. In de geveltoppen zijn rondboogfriezen aangebracht. Rondboogdeuren versierd met palmetten zijn aangebracht aan de straatzijde. De raampartijen hebben rondbogen en cirkelvormig maaswerk. De gevelhoeken zijn pilastervormig verzwaard. Het dak is gedekt met grijze Oudhollandse pannen. Op het dak bevindt zich de sierlijke achtkantige dakruiter. De spits daarvan is met leien gedekt. In het open ondergedeelte van het torentje hangt een luidklok. Het uurwerk heeft vier wijzerplaten.
De aangebouwde pastorie heeft een haakvormige plattegrond. De pastorie zal gelijktijdig met de kerk zijn gebouwd, gezien de overeenkomst in bouwstijl. Het metselwerk is ongepleisterd en ongeverfd.  De voorgevel is versierd met uitmetselingen boven de ramen, onder de dakrand en op de scheiding begane grond/verdieping. De zijgevel is geleed met blindnissen. In de tuin bevinden zich waardevolle bomen.

Uit het bestek:

Lengte van de kerk 18,90 el
Breedte van de kerk 11,90 el
Hoogte van het midden van het plafond 10,00 el
Nokhoogte vanaf de kerkvloer 16,60 el
Hoogte van het boveneinde van de koningssteijl van de toren boven de kerkvloer 27,70 el
Breedte van de pastorie 12,05 el
Lengte van de pastorie 10,08 el

Voor de fundering werden 240 grenen heipalen ingeslagen met een maximum diameter van 0,25 el.
In dit bestek is gerekend met ellen die gelijk zijn aan de huidige meter.