In september heb ik afscheid genomen van de Witte Kerk.

Daar is een mooie tijd aan vooraf gegaan. Ik heb met veel plezier bij jullie stage gelopen als vicaris. Na dat jaar kreeg ik het verzoek of ik naast dominee van Andel pastoraal werk wilde doen. Een jaarlang heb ik veel mensen mogen bezoeken en proberen te bemoedigen, vanuit de liefde van God. Het was een gezegende tijd.

Afgelopen februari ben ik afgestudeerd, en daarna proponent geworden. Dat wil zeggen dat ik nu op zoek ben naar een gemeente om daar gemeentepredikant te worden.

In april werd ik in de Ontmoetingskerk in Rijsenhout aangenomen als pastoraal werker. Omdat Rijsenhout en Nieuw-Vennep dicht bij elkaar liggen lukte het een tijdlang om voor beide kerken te werken. Maar ik merkte ook dat ik het fijner vind om mij op één gemeente te richten. Omdat ik in Rijsenhout veel meer uren werkte dan in de Witte Kerk heb ik ervoor gekozen te stoppen met mijn werk in de Witte Kerk.

Daarbij speelde ook dat ik een tijdje geleden een kinderboek heb geschreven, dat begin oktober is uitgegeven bij de christelijke uitgeverij Vuurbaak. Het is een boek voor kinderen van tien tot twaalf, een spannende en grappige detective. Het is het begin van een serie, en ik wil ook graag, naast het pastorale werk, tijd overhouden om te schrijven. Dat was een andere reden om nu te stoppen met het werk in de Witte Kerk.

Ik heb veel mogen leren in de Witte Kerk, en heel prettig samengewerkt met ds. Arjan Berensen en ds. Chris van Andel. Graag wil ik iedereen bedanken met wie ik heb mogen samenwerken.

Verder wil ik u allen hartelijk danken voor het vertrouwen dat u in mij gesteld hebt.

We blijven elkaar nog zien, want ik mag af en toe voorgaan in de Witte Kerk.

Tot ziens, Gods zegen,

Marijke Gehrels

P.S. Als u nog op zoek bent naar een leuk kinderboek: