Deze berichtgeving wordt komende tijd aangevuld met actualiteiten. Daarom is het handig het adres te onthouden: www.wittekerk.nl/corona. Wij beseffen dat wij langs deze digitale berichtgeving niet iedereen kunnen bereiken. Daarom doen wij een beroep op een ieder om na te denken wie digitaal niet bereikt wordt en deze informatie aan degene door te geven.
Laatste verversing van dit bericht: 21 juli

BERICHTEN VAN DE KERKENRAAD

De kerkenraad informeert de gemeente regelmatig met extra nieuwsbrieven. In de nieuwsbrieven lees je ook de pastorale berichten van de predikant. Je kunt deze teruglezen via de volgende links (de meest recente staat bovenaan):
– reguliere nieuwsbrieven, waaronder de meest actuele
gebruiksplan Witte Kerk en bijwonen kerkdiensten
Algemene regels voor activiteiten door de Witte Kerk
Ik wil als gemeentelid een activiteit organiseren
Aanvraagformulier activiteit

Reserveer jou aanwezigheid voor de kerkdienst.
 
Vanaf juli is het mogelijk om met het maximale aantal gemeenteleden (volgens de richtlijnen van de RIVM) weer bij de kerkdienst aanwezig te zijn. Om te voorkomen dat jij op zondag in de hal van de kerk staat en er geen zitplaats meer vrij zal zijn, is er een reserveringssysteem opgezet. Via dit reserveringssysteem kunt u aangeven of u de komende kerkdienst bij wilt wonen. Om er voor te zorgen dat alle gemeenteleden een kans maken om eens in de 4 / 5 weken een kerkdienst bij te kunnen wonen, vragen wij jou vriendelijk om hier rekening mee te houden. In de praktijk zal dit zijn, ben je een bepaalde zondag geweest, schrijf je dan niet gelijk in voor de week erop.
 
Hoe werkt dit reserveringssysteem. Door op het hyperlink te klikken komt u in het reserveringssysteem. U kunt daar aangeven met hoeveel personen u de dienst bij wilt wonen. (max 6 personen per melding). Neemt u een gast mee of een gemeentelid (rijdienst) geeft dit dan ook gelijk in uw eigen aanmelding door.
Voorbeeld: U komt zelf met 2 personen, maar haalt een gemeentelid op, geeft dan bij uw aanmelding 3 personen op. Spreek wel goed af dat dit gemeentelid zichzelf niet via het systeem aanmeld, zodat er geen 2 zitplaatsen voor 1 persoon gereserveerd wordt.
Kent u iemand die graag wil komen, maar die niet de beschikking heeft over een computer, dan kunt u deze persoon ook bij uw opgegeven aantal optellen. Mocht u onverhoopt toch niet kunnen komen, meldt u dan via het reserveringssysteem weer af, zodat een andere gemeentelid de kans krijgt om de dienst bij te wonen. U kunt bij het openen van het reserveringssysteem zelf zien of het nog mogelijk is om een plek te reserveren.
 
Wij verzoeken u/jou dan ook vriendelijk om via (ga op deze link gaat staan, krijgt u te zien hoe u door kunt klikken) www.wittekerk.nl/bijwonen aan te geven of je deze zondagochtend in de kerk aanwezig wilt zijn.
 
Stap 1:  klik op de hyperlink
Stap 2:  klik op het vierkantje (kalender)
Stap 3:  klik op de blauwe balk
Stap 4:  klik op vakje aanwezigheid toevoegen
Stap 5:  vul uw gegevens in
Stap 6: na het invullen bevestigen door op balkje “maak aanwezigheid te klikken”
Stap 7: uw ontvangt een afspraakbevestiging in uw E-mail.
 
 
Graag wijzen wij u nog op het volgende:
·         Er mag tijdens de dienst niet meegezongen worden, maar mee neuriën mag wel
·         Neem uw/jou jas mee de kerk in.
·         U krijgt door een coördinator een zitplaats toegewezen, dus dat houdt in dat het kan voorkomen dat u niet op de plek zit, die u/jij al jaren gewend bent
·         Er is geen koffiedrinken na de dienst, maar u kunt elkaar thuis voor een kopje koffie uitnodigen.
·         Heeft u/jij ziekteverschijnselen,  blijf dan thuis
·         Collectezakken, staan bij de uitgang in de hal van de kerk
 
Wij verzoeken u/jou vriendelijk om ervoor te zorgen dat u/jij tussen 9.05 uur en 9.20 uur zich in de hal van de kerk meldt.  
VEELGESTELDE VRAGEN
Wat kan ik doen voor anderen?
Het is mooi te merken dat allerlei gemeenteleden nadenken over de vraag hoe we in deze tijd tóch verbonden kunnen blijven, ook nu we niet zullen samenkomen. Ook de vraag wat we voor onze naasten kunnen betekenen, wordt al vaak gesteld. Bij alles geldt: handel binnen de maatregelen die de overheid stelt (zie de link onderaan dit bericht). De volgende ideeën, waarvoor praktische hulp nodig is, worden op dit moment uitgewerkt:
We zoeken naar mensen die zouden willen helpen eenzame en/of oudere gemeenteleden te bellen. Meld je aan via bemoedigen@wittekerk.nl.

Welk nummer kan ik bellen als ik wil helpen en/of hulp nodig heb?
Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terechtkunnen met vragen rond het coronavirus. Het nummer is 070-4455888. De hulplijn is volgens de organisatie bedoeld voor de kwetsbaarste mensen, zoals ouderen die door de corona-uitbraak hun huis niet uit kunnen, maar ook voor zieken en de mensen in hun omgeving.

Ook starten verschillende christelijke organisaties en kerken op dit moment www.nietalleen.nl op. Zij zijn ook bereikbaar per telefoon: 0800-1322. Nietalleen.nl verbindt mensen met een hulpvraag aan lokale organisaties die kunnen helpen.

Gebed
Een aantal gemeenteleden hebben het initiatief genomen tot een wekelijks online gebedsmoment. Je kunt via een spraakverbinding meedoen aan een kringgebed (of alleen meeluisteren). Dit werkt als volgt:

Elke woensdag vanaf 19.30u inloggen, gebedsmoment start om 20.00u
Ja, ‘gewoon’ elkaars stem horen en luisteren naar elkaar, gewoon bij iedereen thuis. Hiervoor dien je een app installeren op de pc of telefoon zodat we met elkaar kunnen praten en naar elkaar kunnen luisteren:
 – Installeer de app Discord op je telefoon of tablet. Kijk in de handleiding of mail naar gebed@wittekerk.nl als het niet lukt.  Doe dit ruim van te voren als je wilt meedoen, installeer het zeker een uur van te voren.
–  Vanaf 19:30 kun je al aanmelden op het kanaal Gebed.
– Om 20:00 uur starten we, het gebed wordt ingeleid en er is daarna maar 1 persoon aan het woord en net als een kringgebed kan het soms even stil zijn tot de volgende persoon weer begint met bidden.
– Wil je daarna nog napraten ga dan naar het Kanaal ‘Luisteren en gesprek’ dit kanaal kun je vanaf nu ook gebruiken om gewoon even met meerdere personen te praten of om even te luisteren naar elkaar.
Deze techniek om met elkaar te praten op deze manier kan tegenvallen qua geluid of het installeren lukt niet goed.  We verwachten dat we woensdag toch op deze wijze met zijn allen kunnen bidden.

Heb je ideeën rond gebed of gebedspunten? Mail naar gebed@wittekerk.nl (Manon en Arie). Voorbedes en dankzeggingen voor de online vieringen kunnen worden gemaild naar zorg@wittekerk.nl.

Naast de wekelijkse on-line bidstond komen we op de eerste zondagavond van de maand van 19.00 uur tot 19.45 uur bij elkaar voor een moment van gebed in de kerkzaal.
Iedereen is hierbij van harte welkom om hardop of in stilte mee te bidden voor de Witte Kerk, onze omgeving en zaken die spelen in de wereld.

Giften
Het noodgedwongen annuleren van kerkdiensten heeft vele gevolgen. Eén van de vele daarvan is het tijdelijk gemis van collecten en inkomsten uit verhuur. Op www.wittekerk.nl/givt lees je hier meer over. We plaatsen dit bericht omdat we weten dat bij velen deze vraag leeft. Uiteraard hebben ook allerlei andere praktische en persoonlijke vragen onze aandacht.

Afgelasting van activiteiten
In de agenda van de Witte Kerk kun je zien wat niet doorgaat.