Contant geld is lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkelingen zijn niet meer tegen te houden, maar hebben wel tot gevolg dat het voor mensen moeilijker is om mee te doen met de collecte tijdens de dienst. Voor dit probleem hebben heeft de Witte Kerk een oplossing: digitaal collecteren door middel van een smartphone.

geven via een website
Ga naar deze pagina en volg de aanwijzingen.

geven via de Givt-app
1. Download de app via www.givtapp.net/download. Of zoek in de App Store of Google Play naar Givt.
2. Registreren: Vul een aantal persoonlijke gegevens in (denk hierbij aan je adres, mobiele nummer en bankrekeningnummer). Ook geef je een machtiging af zodat er geld van je rekening kan worden afgeschreven. De Givt-app is zo ontworpen dat je makkelijk door dit proces wordt geleid. Je kan na het downloaden direct je e-mailadres invoeren en beginnen met geven. Je verdere registratie kan je ook op een later moment afronden.
3. Open de givt app. Kies of typ een bedrag en druk op ‘volgende’ OF op ‘collecte toevoegen’ om een apart bedrag voor de tweede rondgang te geven en druk daarna op ‘volgende’. Afhankelijk van de situatie, lees verder onder optie a of b.
a) Geven zonder rondgang collectezak  (bijvoorbeeld omdat u thuis meekijkt)
Kies ‘Lijst’ en zoek of type onder optie ‘Kerk’ Witte Kerk Nieuw-Vennep
en sluit af met door op ‘Geven’ te tikken. Deze optie kan dus ook thuis gebruikt worden!
b) Geven bij rondgang van collectezak: Kies ‘Collectemiddel’
Haal je smartphone langs de collectezak, de ingevulde bedragen worden ter verdere behandeling in het Givt-systeem geregistreerd en even later afgeschreven. Klaar!

Meer informatie is te vinden op www.givtapp.net maar misschien nog gemakkelijker, vraag een ander gemeentelid om hulp!

handmatig overboeken
Wie liever niet digitaal doneert, kan ook handmatig geld overboeken naar één van de volgende bankrekening-nummers (‘kerkrentmeesters algemeen’ is het nummer voor wat normaliter op zondag de eerste rondgang en de deurcollecte is, ‘diaconie’ is het nummer voor wat normaliter de tweede rondgang tijdens de dienst is):