Als wij niet naar binnen kunnen met elkaar, dan komt de kerk naar buiten. Loop tijdens uw wandeling in deze coronatijd regelmatig langs de Kersttuin bij De Rank aan de Eugenie Previnaireweg 14. Juist in deze adventstijd willen we een boodschap laten zien. Kerst is een feest van licht, maar vooral van Geloof, Hoop en Liefde.

In de kersttuin van de kerk (aan de zijkant van de kerk) kunt u kennismaken met de herders en schapen in het veld. In de verte ziet u de Wijzen de ster al volgen. Als we nog dichter kerst naderen, komt een klein stukje van Bethlehem naar Nieuw-Vennep. We zullen zien dat de Wijzen het Koningskind gevonden hebben en hoe zij Maria en Jozef in de stal bezoeken. Uiteraard ontbreekt de ezel ook niet. Dit kerstverhaal hangt samengevat in drie symbolen, in drie cirkels, voor de ramen van de kerk: Geloof, Hoop en (bovenal) Liefde.

Maar, dit is het nog niet… Een hele bijzondere, unieke adventskalender hangt om de hoek bij de parkeerplaatsen van de Rank. Elke dag wordt een nieuwe tekst opgehangen. Bijzonder is dat zowel mensen van binnen, alsook van buiten De Rank hieraan hebben meegewerkt en zo op creatieve wijze het Woord hebben uitgebeeld. Om stil van te worden…

Het is dus niet een keer kijken en dan alles gezien te hebben. Elke dag is er iets nieuws te ontdekken. Aanmelden is niet nodig! Dus mis het niet! Kom en geniet!

En blijf juist in deze tijd naar elkaar omzien, elkaar bemoedigen; onderhoud contacten; laat elkaar niet los. Dat doet Hij ook niet. Hou vol!

De herders en de wijzen hoefden geen 1,5 meter afstand te houden. Maar laten wij (met maximaal 2 personen bij elkaar) wel de fysieke afstand t.o.v. anderen op 1,5 meter houden en alle coronamaatregelen opvolgen.