Na het kindermoment in de morgendienst verlaten de kinderen (van de basisschool-leeftijd) de kerkzaal en gaan naar een eigen ruimte. Vervolgens wordt hen een programma op maat aangeboden. Natuurlijk zijn kinderen die te gast in diensten zijn, daarbij ook van harte welkom! 

in vertrouwde handen
Ons team Kinderkerk bestaat uit vrijwilligers met brede ervaring met kinderen, waaronder mensen uit het basisonderwijs. Vind je kind het spannend de eerste keer naar de Kinderkerk te gaan? Ga een keer met hem/haar mee!
Met het oog op het welzijn van ieder kind is het voor de leiding belangrijk om te weten wat er speelt bij jouw kind. Uiteraard spelen we in op bekende school-activiteiten, maar daarnaast vinden wij het van groot belang om te weten hoe het met jouw kind persoonlijk gaat. Geef het gerust door aan de coordinator van de groep, als er iets is wat goed zou zijn om te weten. Wij denken daarbij aan gebeurtenissen thuis, op school, allergieën, manier om een kind te benaderen of juist niet e.d.

onderbouw en middenbouw
Er wordt met elkaar gezongen, waarna de leiding het thema van die week creatief inleidt. Vervolgens wordt de groep in tweeën gesplitst en gaat elke groep naar een eigen ruimte.  Alle vier de groepen gaan aan de slag met hetzelfde thema maar op een niveau dat aansluit bij hun leeftijd. We werken met de methode Vertel het maar. Voor de zegen komen alle kinderen weer terug in de dienst.

Coordinator groep 1, 2 en 3: Ineke Duizenstra
Coordinator groep 4 en 5: Christa Nederhoff

bovenbouw
De bovenbouw gaat direct naar hun eigen ruimte: de Kelder onder Trefpunt. Dit is dezelfde ruimte waar na de kerkdienst de Tienerafterparty plaatsvindt voor kids van groep 8 en hoger.

Eens per maand blijven de tieners van groep 7 en 8 de hele dienst in de kerk. Daar ligt bij de ingang een werkblad voor hen klaar, waarmee ze de dienst makkelijker kunnen volgen. We noemen dit het ‘tienerwerkblad’.

Coordinator groep 6, 7 en 8: Hanna de Bruin

algemene vragen
Heb je een vraag voor de kinderkerk, die over meer dan één groep gaat? Mail naar kinderkerk@wittekerk.nl (Gertjan Schalk), en er wordt gezorgd dat je reactie op de juiste plek terecht komt.