Via een nalatenschap kun je op je eigen manier investeren in de toekomst van onze kerk. In het testament kun je de Witte Kerk op twee manieren opnemen:

• legaat: dat is een specifiek geldbedrag of een goed (juwelen, schilderij, huis)
  • erfstelling: de Witte Kerk wordt (mede) erfgenaam en ontvangt (een percentage van) de erfenis.

De Witte Kerk betaalt geen erfbelasting of successierecht, dat betekent dat het volledige bedrag ten goede komt aan de kerk.
Een testament moet opgesteld worden door een notaris.  Het is belangrijk dat de juiste tenaamstelling wordt gebruikt: Hervormde Gemeente Nieuw-Vennep / Burgerveen, wijkgemeente Witte Kerk, gevestigd op Hoofdweg 1318 te Nieuw-Vennep, KvK 58186581.
De toevoeging ‘wijkgemeente Witte Kerk’ is erg belangrijk omdat de nalatenschap anders gedeeld wordt met wijkgemeente CrossPoint.

Het college van kerkrentmeesters adviseert je graag!