Het meeste nieuws van de Witte Kerk lees je in onze wekelijkse nieuwsbrief.
Uitgebreider nieuws staat in het tweemaandelijkse Kerkmagazine.

Binnenstebuiten

‘Binnenstebuiten’ zijn filmpjes die je laten zien wat er leeft in het ‘binnenste’ van een christen. Zodat je aan het denken wordt gezet, over geloof, levensstijl en keuzes die je maakt. Aflevering 1 was afgelopen zondag te zien in de morgendienst. En nu ook hier:

Dien je dorp

VRIENDINNEN GEZOCHT
De Witte Kerk werkt samen met de sociaal makelaars in Nieuw-Vennep. Het is onze gezamenlijke missie mensen aan elkaar te verbinden, die iets moois voor elkaar kunnen betekenen. 

Twee dames op leeftijd zijn op zoek naar een maatje, naar nieuwe vriendschappen: 

  • Een 91 jarige mevrouw zoekt iemand om goede gesprekken te hebben. Dat mag over serieuze zaken, maar ook over luchtige dingen van het leven. Mevrouw is pittig en houdt van humor. Ze zou ook graag af en toe naar het winkelcentrum willen. Alleen gaat dat niet, maar met een arm ter ondersteuning lukt het nog wel.
  • Een actieve mevrouw van bijna 80 jaar uit Nieuw-Vennep, zoekt contact met ander vrouwen. Ze werkt graag in de tuin, fietst graag en bespreekt graag de dingen des levens. Een maatje zou leuk zijn, maar ze staat zeker op en voor nieuwe vriendschappen.

Overweeg jij of je iets kunt betekenen? Laat het mij weten via 06-14459029 of dominee@berensen.nl. Ik breng je dan in contact met de sociaal makelaar. Hij zal je in eerste instantie telefonisch meer kunnen vertellen over deze vraag. Als het een ‘match’ lijkt, regelt hij een afspraak waarop jij en de ander (evt. onder zijn begeleiding) een eerste kennismaking hebben, om te kunnen zien of er een ‘klik’ is.
Een unieke kans om ‘in beweging te komen’, en als christen verschil te maken in ons dorp!

ds. Arjan Berensen

Ouderenmiddag 30 Maart as

Op zaterdagmiddag D.V. 30 maart 2019 hopen we een ouderenmiddag te houden in “De Bron”

Op deze middag zal Alide Snitselaar, van het Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg, een presentatie geven. Er is gelegenheid om op deze middag een bijdrage te geven voor het werk dat ze doen. Van harte aanbevolen.

Vanaf 15:00 uur staat de koffie klaar Het programma begint om 15:30 uur 

Uiteraard willen we de ouderenmiddag weer afsluiten met een maaltijd, welke deze keer wordt verzorgd door de jongeren van de jeugdvereniging.

Als u van plan bent te komen, wilt u dit dan aan ons doorgeven, zodat wij daar met onze inkopen rekening mee kunnen houden?

Als u niet in de gelegenheid bent om zelf naar “De Bron” te komen, kunnen we voor vervoer zorgen!

U kunt bellen met:

  • Reinie van Dijken 0252-621998
  • Tineke v.d. Knaap 023-5629242

               Tryfosa en Diaconie       

Oekraïne Kiene(n) avond

Met een groep jongeren gaan we naar Oekraïne. We gaan naar een centrum voor ouderen, jongeren met een beperking en tienermoeders met baby’s. Daar gaan wij helpen een nieuwe toekomst te geven. Er zijn daar handen en geld tekort.

Daarom houden we een KIENE(N) avond op vrijdag 22 maart, inloop 19:00, start 19:30 in de Bron bij de Christelijk Gereformeerde Kerk. Je kunt ook loten kopen bij Jessica Boere voor €1,00 (mail: jboere99@outlook.com ).

Christen zijn in Zwitserland

Beste gemeenteleden,

Op donderdagavond 21 maart is er D.V. een bijzondere avond in de grote zaal van verenigingsgebouw de Bron, naast de CGK te Nieuw-Vennep (Dorpstraat 27). Ds. Kurt Vetterli, predikant in de ERKWB in Zwitersland komt dan spreken over zijn werk als predikant in Zwitserland en hoe het is om Christen te zijn in een sterk seculier land. Het kerkverband waar ds. Vetterli toe behoort wordt ondersteunt door de Stichting Steun Reformatie Oostenrijk (en Zwitserland), de SSRO. Dat is de stichting waar tijdens de gezamenlijke leerhuisavond op Hervormingsdag voor gecollecteerd is. Het is een unieke kans voor ons om te horen hoe je als een kleine kerk staande houdt in een land waar nog maar zeer weinigen een levend geloof hebben. De avond begint om 19.30 uur. Er is een tolk aanwezig, dus ook als je het Duits niet beheerst hoef je niets te missen. Iedereen is van harte welkom en de toegang is vrij! Wel is er gelegenheid om het werk van de SSRO te steunen dus neem gerust uw portemonnee mee!

Ds. D. van der Wal

Nieuwe opzet veiligheid & hulpverlening in de Witte Kerk

Beste huidige en nieuwe BHV vrijwilligers,

Al een jaar of 10 heeft de Witte kerk een groep BHV vrijwilligers in haar midden die zorg draagt voor veiligheid en hulp tijdens de kerkdiensten.  Af en toe is er eerste hulp nodig aan een kerkbezoeker die onwel is geworden.

Gelukkig hebben we in al die jaren niet te maken gehad met brand of een ontruiming maar daarop willen we wel goed voorbereid zijn. De kerkenraad wil graag de BHV regeling in de kerkdiensten updaten en praktische nieuwe inzichten en materialen toepassen.

Werkgroep BHV en verbeteringsvoorstel:

Een werkgroepje bestaande uit Jolanda Gijzenberg, Johan Kapitein en Joffry van Grondelle heeft een plan opgesteld om de huidige BHV organisatie te verbeteren en praktischer te maken.

Het is erg belangrijk om de taken en het opleiden daarvoor duidelijker, efficiënter en pragmatischer te maken. Het volgen van een tweedaagse BHV cursus is niet nodig.

De instructie wordt intern gedaan door professionals op gebied van brandbestrijding & ontruiming en eerste hulpverlening & reanimatie; Johan Schoon en Joffry van Grondelle.

Je kunt kiezen uit een of meer taken die je wilt gaan doen in de nieuwe aanpak;

  • Ontruimingshelper; deze helpt bij het ontruimen van de kerk en zalen waar kinderopvang en kinderkerk wordt gehouden.

Een instructieavond met instructeur Johan Schoon wordt door de Witte kerk georganiseerd op woensdag 6 maart en maandag 11 maart, minimaal 1 avond volgen is noodzakelijk, 19:30 uur in het Trefpunt.

  • Eerste hulpverlener; deze verleent eerste hulp en reanimatie wanneer dat nodig is.

Vereisten; Belangstellenden dienen minimaal een geldig EHBO en/of BHV of reanimatie diploma te hebben of geregistreerd zorgprofessional te zijn.

Een instructieavond met instructeur Joffry van Grondelle wordt door de Witte kerk georganiseerd op maandag 4 maart & donderdag 14 maart, 19:30 uur  in het Trefpunt, minimaal 1 avond volgen is nodig.

  • Opvanghelper; deze vangt kerkbezoekers en kinderen op wanneer deze geëvacueerd worden uit kerk en uit de zalen.

Een instructieavond met instructeur Johan Schoon wordt door de Witte kerk georganiseerd, op woensdag 6 maart en maandag 11 maart, 19:30 uur in het Trefpunt, minimaal 1 avond volgen is noodzakelijk.

Meer hulpverleners nodig!

De huidige groep vrijwilligers is niet zo groot en er is ook wel wat verloop door onder andere verhuizing naar een andere woonplaats. We zijn daarom ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers vanaf 16 jaar. Dus ken je iemand die je geschikt acht, geef zijn of haar naam dan door aan Joffry of aan Johan Schoon.

Verder is er een algemene informatie avond over de nieuwe opzet van veiligheid & hulpverlening in de kerk op dinsdag 26 februari om 19:30 uur in het Trefpunt.

Aanmelden voor alle avonden via:   www.wittekerk.nl/hulpverlening 

Of:  jafvangrondelle@hotmail.com

Graag horen we van je voor welke taken jij je wilt inzetten in deze nieuwe opzet.

Vriendelijke groet,  Jolanda Gijzenberg, Johan Kapitein en Joffry van Grondelle 

Werkgroep BHV Witte Kerk

Data overzicht:

dinsdag 26 feb. info avond veiligheid&hulpverlening 19:30 uur

maandag 4 maart EHBO & Reanimatie. 19:30 uur Joffry

woensdag 6 maart Brandveiligheid & ontruiming 19:30 uur Johan

maandag 11 maart  Brandveiligheid & ontruiming 19:30 uur Johan donderdag 14 maart EHBO & Reanimatie 19:30 Joffry

Uitnodiging filmavond the Shack

Vrijdagavond 1 maart om 20.00 uur wordt in samenwerking met Filmhuis Pier –K  en de Witte Kerk, de film the Shack vertoont. De film is gebaseerd op de bestseller “De Uitnodiging” van schrijver Paul Young. Hierin krijgt hoofdpersoon Mack een mysterieuze uitnodiging – schijnbaar van God – om terug te gaan naar de hut waar zijn dochtertje is misbruikt en vermoord. Mack gaat op de uitnodiging in en bevindt zich vervolgens op een ingrijpende reis op zoek naar de waarheid, vergeving en acceptatie. Het weekend in deze hut verandert zijn leven.

De film zet aan tot het nadenken over het beeld dat je van God hebt en geeft daarmee op een laagdrempelige manier aanleiding voor het begin van een dieper(geloofs)gesprek met elkaar. Misschien is daarom juist deze film geschikt om mensen uit jouw niet kerkelijke netwerk van familie, buren, vrienden, collega’s uit te nodigen om mee te gaan.

Na afloop van de film is er gelegenheid om onder het genot van een drankje elkaar te ontmoeten en na te praten.

Kaarten kunnen t/m donderdag 28 februari gereserveerd worden tegen een 50% gereduceerd tarief  (€4,25 inclusief 1 consumptiebon) via toerusten@wittekerk.nl.

Kaarten aan de kassa kosten €8,50 p.p.

Dichter René van Loenen leest voor in Hoofddorp

Eind 2017 verscheen de bundel ‘Veertig vrouwen uit de Bijbel’ van René van Loenen, woonachtig in Culemborg. Hij bevat veertig korte gedichten, die confronterend één element uit een bijbelverhaal over een vrouw belichten en met ogen van nu daarnaar kijken. Dat leidt tot originele en prikkelende beelden in mooie, krachtige taal.

Op donderdag 14 februari komt René van Loenen naar Hoofddorp. Hij leest uit zijn gedichten en toont daar afbeeldingen bij uit de kunst. En er worden teksten van René van Loenen uit het Nieuwe Liedboek gezongen met Cantorij De Lichtkring, zoals het krachtige Predikerlied ‘Alleen te leven om te zwoegen’.

De avond begint om 20.00 uur in De Ark, Muiderbos 36, in Hoofddorp-Overbos en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Daarna signeert René van Loenen zijn bundel voor wie wil.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom in de collectebus bij de uitgang.

Alle informatie op www.pghoofddorp.nl

Ouderenmiddag

Op dinsdag 5 februari hopen we een gezamenlijke middag met elkaar te hebben in de grote zaal van De Rank aan de Eugenie Previnaireweg. Gezamenlijk omdat we, traditie getrouw, de eerste middag van het jaar altijd samen met Protestantse Gemeente De Rank houden. Daar wordt een prachtige dia serie getoond met als thema “Al wat leeft Hem eer zou vertonen”. De middag begint om 14.30 uur.

Wij nodigen u van harte uit om deze middag met ons mee te beleven. Wanneer u opgehaald en weer thuisgebracht wilt worden kunt u bellen naar mevr. H. van Beem telefoonnummer 0252-673461.

Ontmoetingsavond

De kerkenraad nodigt je van harte uit voor een ontmoetingsavond. Deze is op woensdag 13 februari a.s. van 20.00 tot ca. 21.30 uur. We hopen deze avond op opkomst uit alle generaties! Op een creatieve manier komen we in gelovig gesprek over onze Witte Kerk. Waar droom je van? Wat is je gebed voor onze gemeente? Welke weg denkt je dat de Here God ons wijst richting 2025? Deze inspirerende avond is een opmaat naar een nieuw beleidsplan 2020-2025.