Aan de buitenmuur van Het Trefpunt hangt een prachtige kast, waarin onze AED hangt. Alle burgerhulpverleners, vrijwilligers van de Hartstichting met een reanimatiediploma, kunnen wanneer er een reanimatie in de buurt is, dag en nacht gebruik maken van onze AED. Dat kan levens redden.
De buitenkast is geschonken door stichting AED Nieuw-Vennep.

In Het Trefpunt hangt al ruim tien jaar een AED. Met dit apparaat kan bij een hartstilstand een elektrische schok worden toegediend. Deze AED is tijdens de openingstijden van Het Trefpunt beschikbaar, maar niet 24/7.
Joffry van Grondelle, gemeentelid en voorzitter van de Stichting AED Nieuw-Vennep, vroeg ons de AED buiten op te hangen, zodat burgerhulpverleners in geval van nood de AED altijd zouden kunnen gebruiken. De stichting wilde een buitenkast ter beschikking stellen.

Burgerhulpverlener
Burgerhulpverleners die in de buurt zijn ontvangen een SMS-bericht waarin zij de locatie van het slachtoffer kunnen lezen en ter plekke de reanimatie kunnen gaan starten. Anderen ontvangen een SMS met de dichtstbijzijnde locatie van de AED en de code van het slot, zodat ze die eerst kunnen ophalen. Iedereen die een reanimatie diploma heeft kan zich aanmelden als burgerhulpverlener via de website van de Hartstichting.

Reanimatiecursus
De Vennepse stichting geeft ook reanimatiecursussen. In twee avonden leer je reanimeren en leer je de AED bedienen. Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van deze cursus. Met het reanimatiediploma kun je je aanmelden als burgerhulpverlener. Omstanders en burgerhulpverleners die in de buurt van het slachtoffer aanwezig zijn, zijn de eerste schakel in de levensreddende hulpketen. Als iedereen binnen 6 minuten gereanimeerd wordt met een AED stijgt de overlevingskans enorm. AED-Nieuw-Vennep doet zijn uiterste best om deze 6-minuten-zones voor Nieuw-Vennep te realiseren. Voor meer informatie: http://aed-nieuwvennep.nl