Instapcursus Bijbellezen

Miljoenen mensen wereldwijd worden al lezende door de Bijbel aangesproken. Zij vinden daarin welkome rust voor hun drukke leven. Of ze worden geraakt door de passie van bijbelse auteurs. Of een tekst zet hen aan het denken over hun eigen levens. De Bijbel is ‘het boek dat met je praat’. Maar hoe doet je dat eigenlijk, Bijbel lezen? Waarom is dit boek zo bijzonder?

kracht
In het najaar van 2018 start de Witte Kerk te Nieuw-Vennep iets nieuws. Zes avonden lang staat een thema centraal. Na een korte inleiding lezen we een bijbeltekst die bij dat thema past. Zo raken we in gesprek met de Bijbel. En de Bijbel met ons! Het is een ontdekkingstocht, die je gaandeweg laat beleven wat de kracht van dit boek is.

instapcursus
We noemen de zes maandelijkse avonden een ‘instapcursus’. De interactieve avonden leren je meer over achtergronden en inhoud van de Bijbel, en je leert de basisbeginselen van vruchtbaar lezen in de Bijbel. Natuurlijk is er ruimte voor gesprek, en jouw vragen.
‘Instapcursus’ wil zeggen dat je geen voorkennis nodig hebt. Als je eerder een Alpha-cursus deed, of op latere leeftijd tot geloof kwam, is deze cursus een goed vervolg op eerdere cursussen of kringen. Maar ook zonder eerdere kennismakingen met christelijk geloof is deze instapcursus boeiend!

data
We denken aan zes avonden die in zes opeenvolgende maanden worden gegeven. Een avond duurt ongeveer 1,5 uur. Locatie is Zalencentrum Het Trefpunt. Data kiezen we in overleg met de cursisten. We denken aan een doordeweekse avond (niet vrijdagavond). Bij voldoende belangstelling zal er ook een overdag-groep starten. We starten bij minimaal 8 aanmeldingen.

meer informatie
Ds. Arjan Berensen is predikant van de Witte Kerk. Hij zal de avonden leiden. Heb je vragen of wil je laten weten dat je belangstelling hebt om mee te doen? Mail naar ln.ne1529657652snere1529657652b@een1529657652imod1529657652, app of SMS naar 06-14459029 of stuur hem een berichtje via Facebook.

Oriëntatiekring

Belangstelling voor het christelijk geloof?
Weet je van school nog iets over bijbelverhalen, maar kun je toch geen lijn ontdekken?
Op zoek naar antwoorden op levensvragen?
Wat geloven christenen nu eigenlijk?
Denk je na over je plek als mens hierin?
Het zijn allerlei vragen waar mensen mee kunnen zitten. Misschien zijn het ook wel jouw vragen. Is er ruimte voor deze vragen in de Witte Kerk? Ja zeker! En we gaan graag in een kleine groep op zoek naar antwoorden. Dat doen we aan de hand van het boek ‘Oriëntatiecursus christelijk geloof’.
Vrijdag om de week komen we bij elkaar. Zoek je mee? Mail naar ln.kr1529657652ekett1529657652iw@ee1529657652nimod1529657652 .

Kennismakingsgesprek

Ds. Arjan Berensen maakt graag een afspraak om eens langs te komen en vrijblijvend kennis te maken.  We zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en horen graag wat wij als Witte Kerk voor je kunnen betekenen. Hij heeft ruimte voor je gereserveerd in zijn agenda. Stuur gerust een mailtje (ln.kr1529657652ekett1529657652iw@ee1529657652nimod1529657652) of pak meteen de telefoon (06-14459029).