Nieuwe opzet veiligheid & hulpverlening in de Witte Kerk

Beste huidige en nieuwe BHV vrijwilligers,

Al een jaar of 10 heeft de Witte kerk een groep BHV vrijwilligers in haar midden die zorg draagt voor veiligheid en hulp tijdens de kerkdiensten.  Af en toe is er eerste hulp nodig aan een kerkbezoeker die onwel is geworden.

Gelukkig hebben we in al die jaren niet te maken gehad met brand of een ontruiming maar daarop willen we wel goed voorbereid zijn. De kerkenraad wil graag de BHV regeling in de kerkdiensten updaten en praktische nieuwe inzichten en materialen toepassen.

Werkgroep BHV en verbeteringsvoorstel:

Een werkgroepje bestaande uit Jolanda Gijzenberg, Johan Kapitein en Joffry van Grondelle heeft een plan opgesteld om de huidige BHV organisatie te verbeteren en praktischer te maken.

Het is erg belangrijk om de taken en het opleiden daarvoor duidelijker, efficiënter en pragmatischer te maken. Het volgen van een tweedaagse BHV cursus is niet nodig.

De instructie wordt intern gedaan door professionals op gebied van brandbestrijding & ontruiming en eerste hulpverlening & reanimatie; Johan Schoon en Joffry van Grondelle.

Je kunt kiezen uit een of meer taken die je wilt gaan doen in de nieuwe aanpak;

• Ontruimingshelper; deze helpt bij het ontruimen van de kerk en zalen waar kinderopvang en kinderkerk wordt gehouden.

Een instructieavond met instructeur Johan Schoon wordt door de Witte kerk georganiseerd op woensdag 6 maart en maandag 11 maart, minimaal 1 avond volgen is noodzakelijk, 19:30 uur in het Trefpunt.

• Eerste hulpverlener; deze verleent eerste hulp en reanimatie wanneer dat nodig is.

Vereisten; Belangstellenden dienen minimaal een geldig EHBO en/of BHV of reanimatie diploma te hebben of geregistreerd zorgprofessional te zijn.

Een instructieavond met instructeur Joffry van Grondelle wordt door de Witte kerk georganiseerd op maandag 4 maart & donderdag 14 maart, 19:30 uur  in het Trefpunt, minimaal 1 avond volgen is nodig.

• Opvanghelper; deze vangt kerkbezoekers en kinderen op wanneer deze geëvacueerd worden uit kerk en uit de zalen.

Een instructieavond met instructeur Johan Schoon wordt door de Witte kerk georganiseerd, op woensdag 6 maart en maandag 11 maart, 19:30 uur in het Trefpunt, minimaal 1 avond volgen is noodzakelijk.

Meer hulpverleners nodig!

De huidige groep vrijwilligers is niet zo groot en er is ook wel wat verloop door onder andere verhuizing naar een andere woonplaats. We zijn daarom ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers vanaf 16 jaar. Dus ken je iemand die je geschikt acht, geef zijn of haar naam dan door aan Joffry of aan Johan Schoon.

Verder is er een algemene informatie avond over de nieuwe opzet van veiligheid & hulpverlening in de kerk op dinsdag 26 februari om 19:30 uur in het Trefpunt.

Aanmelden voor alle avonden via:   www.wittekerk.nl/hulpverlening

Of:  jafvangrondelle@hotmail.com

Graag horen we van je voor welke taken jij je wilt inzetten in deze nieuwe opzet.

Vriendelijke groet,  Jolanda Gijzenberg, Johan Kapitein en Joffry van Grondelle

Werkgroep BHV Witte Kerk

Data overzicht:

dinsdag 26 feb. info avond veiligheid&hulpverlening 19:30 uur

maandag 4 maart EHBO & Reanimatie. 19:30 uur Joffry

woensdag 6 maart Brandveiligheid & ontruiming 19:30 uur Johan

maandag 11 maart  Brandveiligheid & ontruiming 19:30 uur Johan donderdag 14 maart EHBO & Reanimatie 19:30 Joffry

Vacaturebank: ruimte om te groeien

De Witte Kerk is in beweging: zo’n 375 vrijwilligerstaken worden vervuld! Vrijwilligers doen goed werk, in vriendschap met elkaar. Maar er is altijd extra ruimte voor enthousiaste mensen die iets moois willen betekenen voor anderen! Je kunt denken aan één van de taken hieronder. Heb jij een ander talent, dat niet direct bij één van de genoemde taken past, of wil je een nieuwe vacature melden? Mail naar gaven@wittekerk.nl!