De maatregelen rond Corona stellen onze kerkelijke gemeenten voor uitdagingen. Wekelijks proberen we een eenvoudige kerkdienst (viering) uit te zenden. Op dit moment is het voor veel vrijwilligers niet mogelijk en/of gewenst ‘live’ mee te werken aan de online vieringen. Ook worden de vieringen om technische redenen vooraf opgenomen. Om de vieringen toch herkenbaar én afwisselend te houden, zijn we op zoek naar vrijwilligers die thuis stukjes van de viering opnemen met eigen materiaal. Op deze manier zullen we samen de lofzang en de Evangelie-verkondiging gaande houden.

zang met muziek
De filmpjes dienen als ‘samenzang’ tijdens de online vieringen. We zoeken daarom bij voorkeur de combinatie van één instrument met zang, of een bestaande muziekopname met begeleidende zang. Een ‘luisterlied’ met alleen muziek kan natuurlijk ook, maar het aantal daarvan houden we liever beperkt.

techniek
– opnames via WeTransfer of Google Drive te sturen aan de predikant van de Witte Kerk (dominee [at] berensen [punt] nl)
– het is (onder voorwaarden, zie hieronder) mogelijk opnames te maken in de kerkzaal, op afspraak met kernteam vieren
– als je beeld meestuurt: leg je telefoon horizontaal neer, op een stabiel oppervlak, film in de hoogste kwaliteit die je telefoon heeft
– gebruik géén filmapps zoals kinemaster, zoom niet in, ondertitel niet (tekst voor ondertitels los aanleveren)
– kijk je opname even terug of je tevreden bent, bij voorkeur op een groter scherm
– als je alleen geluid stuurt: zorg voor goed geluid zonder achtergrondgeluid, we zetten zelf beeld onder je geluid (als je Garageband van Apple kunt gebruiken, heeft dat de voorkeur, maar alle mp3’s zijn ook goed verwerkbaar)
– er is geen garantie dat we daadwerkelijk je materiaal (volledig) gebruiken, omdat omstandigheden kunnen wijzigen (bijvoorbeeld als er toch weer live kerkdiensten kunnen zijn, of omdat auteursrechtenwetgeving beperkingen oplegt, of omdat we meermalen hetzelfde lied kregen)
– vraag eventueel de dominee om een link naar de lijst met beschikbare materialen (liederen die tweemaal wordt ingestuurd, worden niet gebruikt)

samenwerken
– bij het maken van filmpjes hebben we te maken met de regels van de overheid:
– Maximaal 3 personen die samen muziek maken in beeld brengen (RIVM regel = 3 personen)
– 1,5 meter afstand houden
– Maximaal 1 zanger of 1 blaasinstrument aanwezig en deze op minimaal 5 meter afstand van de anderen
– Kerk reserveren in Supersaas als je daar wilt opnemen. Dat gebeurt nu niet omdat iedereen er vanuit gaat dat de kerk leeg is, maar zo kunnen mensen elkaar toch nog per ongeluk tegen het lijf lopen.
– Zelf handgel/desinfectiemiddel meenemen om muziekstandaarden/piano/microfoons etc. te ontsmetten voor en na gebruik.

inzending en verwerking
– vergeet je niet naam mee te sturen met het bestand
– opnames vinden meestal op vrijdag plaats, wat voor die tijd niet ontvangen is zal die zondag ook niet in de komende opname zitten, maar worden meegenomen in een volgende viering of vieringen

Bedankt en succes!