Filmavond

Gezellig een avondje naar een inspirerende film en de mogelijkheid om daar samen met andere Vennepers over door te praten. Vier maal per jaar organiseren we dit in samenwerking met Pier-K. Lees meer op wittekerk.nl/filmhuis.

Contrast (16+)

Alle zestienplussers komen om de week op zondagavond, na de kerkdienst, bij elkaar in De Kelder.  Gezellig bijkletsen, een spreker, een bijbelstudie, een spel: de avonden zijn heel afwisselend en worden door de leden ingevuld.
Natuurlijk organiseren we ook leuke nevenactiviteiten en sluiten we het seizoen af met een spetterend weekend.
Pauline Maat kan je alles vertellen over Contrast.

Seniorenmiddag (HVD)

Vijf keer per jaar organiseert de HVD (Hervormde Vrouwen Dienst) een speciale seniorenmiddag. Rond kerst en rond Pasen staan we stil bij deze bijzondere feestdagen. In februari organiseren we deze middag  samen met de Protestantse Gemeente De Rank. In mei maken we met elkaar een mooie dagtocht. De bestemming is altijd een verrassing, maar we weten zeker dat het een dagje genieten is. Meer informatie? Dienen@wittekerk.nl (Jan).

Rommelmarkt

In september organiseren wij een grote, gezellige rommelmarkt.  De zalen van Het Trefpunt staan vol spullen en ook op het kerkplein staan kramen vol leuke dingen te wachten op een nieuwe eigenaar. Het Rad van Avontuur draait, de keuken is open voor een lekker kopje koffie of een patatje en we verkopen allerlei lekkers voor mee naar huis. De rommelmarkt is erg gezellig, goed voor het milieu en brengt ook nog eens een prachtig bedrag op voor de kerk.

In 2019 wordt de rommelmarkt gehouden op:

  • Vrijdag 30 augustus van 19.00 – 21.00 uur en
  • Zaterdag 31 augustus van 10.00 – 15.00 uur

Verkoop goederen
In de hal van Het Trefpunt staat een kast waar allerlei kleine spulletjes van de rommelmarkt staan uitgestald. Die zijn al te koop.

Brengen goederen
Elke eerste zaterdag van de maand (behalve in augustus en oktober) kun je van 9.30 – 10.30 uur spullen inleveren op het kerkplein. Het gaat dan om hele, schone en verkoopbare spullen. Bedden, grote meubelen zoals bankstellen en kasten, oude televisies en beeldschermen nemen we niet aan. Daarnaast kun je ook oude metalen inleveren.

Ophalen goederen
Iedere eerste zaterdag van de maand komen we binnen Nieuw-Vennep spullen voor de rommelmarkt bij u ophalen, behalve in oktober. In de rest van de Haarlemermeer halen we ook op, maar daarvoor kunnen we een vergoeding vragen.
Wij nemen alleen hele, schone, verkoopbare spullen mee. Kasten, bankstellen en “ouderwetse” televisies met een beeldbuis nemen wij niet mee. Deze spullen zijn niet verkoopbaar.
Voor het ophalen van spullen kunt u een afspraak maken met de de heer Barend van Groenigen (tel.: 06-55786879).

Niet verkoopbaar
Kasten, bankstellen, matrassen en oude televisies of computerschermen (met beeldbuis) nemen we niet aan. Die kunnen we niet verkopen.

Leeghalen woning
Na verhuizing of na overlijden kunnen wij op verzoek ook een woning leeg maken. Verkoopbare spullen nemen wij mee voor de rommelmarkt, onverkoopbare spullen voeren wij  af. Wij kunnen eventueel ook vloerbedekking en dergelijke verwijderen.
Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid, dan kun je contact opnemen met de heer Barend van Groenigen (06-55786879). Hij maakt een afspraak om de inboedel te taxeren. In overleg kan dan bepaald worden welke werkzaamheden wij verrichten en tegen welke prijs.

Algemene informatie
Voor informatie over de rommelmarkt in het algemeen kunt u terecht bij de heer Barend van Groenigen, tel. 06-55786879.

Gebedskringen

Gebed neemt een belangrijke plaats in binnen onze gemeente. Het is waardevol om samen te bidden en te danken. Dat doen we op zondag in en rond de kerkdienst, maar ook in aparte bijeenkomsten.
Wij kennen de gebedsplaats, waar je zondag na de dienst voor je kunt laten bidden. Op de eerste zondag van de maand komen we bij elkaar voor een gemeentebidstond.

Door de week zijn er twee mogelijkheden om samen in gebed te gaan:
Mannengebedsgroep – Maandagavond van 20.30 – 21.30 uur
Donderdaggebedsgroep – Donderdag van 12.00 – 13.00 uur

Soms organiseren we speciale bidstonden. Daarnaast doen we jaarlijks mee met de Week van Gebed en de Nacht van Gebed. Datum en tijd worden gepubliceerd in de agenda.

Wanneer je graag voorbede wilt laten doen, kun je dat op (laten) schrijven in het gebedsschrift dat elke zondagmorgen in de kerk ligt, of doorgeven aan de zorgcoördinator.

Arie en Manon Geluk kunnen je meer vertellen over het gebedswerk in onze gemeente. Stuur gerust een mailtje:  gebed@wittekerk.nl

Lees meer over onze gebedskringen.

Muziek

Naast het orgel klinken diverse andere instrumenten in onze diensten. Piano, gitaar, saxofoon, dwarsfluit, trompet en cajon zijn regelmatig te horen.  Vijf verschillende muziekteams en zes organisten ondersteunen het zingen in de kerk. Daarnaast is er ook een speciaal tienercombo.
Muzikale talenten zijn altijd welkom.

Ontmoetingsdienst

Samen met Protestantse Gemeente De Rank (voorheen genoemd de Gereformeerde Kerk)  organiseren wij zes maal per jaar een ontmoetingsdienst. Deze diensten, die om 19.00 uur beginnen, worden afwisselend in De Rank en in onze Witte Kerk gehouden.
Aan deze diensten levert altijd een koor of muziekgroep uit de omgeving een muzikale bijdrage.
Contactpersoon is Bouke Duizendstra.

En dan is er koffie….

Na elke ochtenddienst drinken we met elkaar een kopje koffie of thee. Voor de kinderen schenken we limonade. De tieners hebben hun eigen ontmoetingsruimte in De Kelder. Daar hebben zij de tiener-after-party.
Tijdens de koffie kun je altijd terecht bij de ouderling van dienst met vragen of opmerkingen over de dienst. Wanneer je voor jezelf of voor anderen wilt laten bidden, kan dat bij de gebedsplaats. Daar staan twee mensen voor je klaar, herkenbaar aan het blauwe keycord.

Tiener-after-party

Na elke ochtenddienst zijn tieners uit groep 8 en jongeren uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs welkom in de grote kelder, om na te praten en samen wat te drinken: de tiener-after-party
Contactpersoon: Marieke Kort (jeugdouderling), e-mail: jong@wittekerk.nl.

Kinderkerk (4-12)

Na het kindermoment in de morgendienst verlaten de kinderen (van de basisschool-leeftijd) de kerkzaal en gaan naar een eigen ruimte. Vervolgens wordt hen een programma op maat aangeboden. Natuurlijk zijn kinderen die te gast in diensten zijn, daarbij ook van harte welkom! 

in vertrouwde handen
Ons team Kinderkerk bestaat uit vrijwilligers met brede ervaring met kinderen, waaronder mensen uit het basisonderwijs. Vind je kind het spannend de eerste keer naar de Kinderkerk te gaan? Ga een keer met hem/haar mee!
Met het oog op het welzijn van ieder kind is het voor de leiding belangrijk om te weten wat er speelt bij jouw kind. Uiteraard spelen we in op bekende school-activiteiten, maar daarnaast vinden wij het van groot belang om te weten hoe het met jouw kind persoonlijk gaat. Geef het gerust door aan de coordinator van de groep, als er iets is wat goed zou zijn om te weten. Wij denken daarbij aan gebeurtenissen thuis, op school, allergieën, manier om een kind te benaderen of juist niet e.d.

onderbouw en middenbouw
Er wordt met elkaar gezongen, waarna de leiding het thema van die week creatief inleidt. Vervolgens wordt de groep in tweeën gesplitst en gaat elke groep naar een eigen ruimte.  Alle vier de groepen gaan aan de slag met hetzelfde thema maar op een niveau dat aansluit bij hun leeftijd. We werken met de methode Vertel het maar. Voor de zegen komen alle kinderen weer terug in de dienst.

Coordinator groep 1, 2 en 3: Ineke Duizenstra
Coordinator groep 4 en 5: Christa Nederhoff

bovenbouw
De bovenbouw gaat direct naar hun eigen ruimte: de Kelder onder Trefpunt. Dit is dezelfde ruimte waar na de kerkdienst de Tienerafterparty plaatsvindt voor kids van groep 8 en hoger.

Eens per maand blijven de tieners van groep 7 en 8 de hele dienst in de kerk. Daar ligt bij de ingang een werkblad voor hen klaar, waarmee ze de dienst makkelijker kunnen volgen. We noemen dit het ‘tienerwerkblad’.

Coordinator groep 6, 7 en 8: Hanna de Bruin

algemene vragen
Heb je een vraag voor de kinderkerk, die over meer dan één groep gaat? Mail naar kinderkerk@wittekerk.nl (Gertjan Schalk), en er wordt gezorgd dat je reactie op de juiste plek terecht komt.

Peuterkerk

Voor peuters van 2,5 – 4 jaar is in een eigen ruimte een programma met zingen, vertellen en een werkje, aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van materiaal speciaal voor peuters van Timotheüs.
Peuters kun je voor aanvang van de dienst naar de peuterkerk brengen en na afloop van de dienst weer ophalen.
Contactpersonen: Inez Langius en Liesbeth Schoon tel. 0252-503193, e-mail: peuterkerk@wittekerk.nl.

Kinderopvan

Tijdens de ochtenddiensten is er kinderopvang (ook wel oppas of crèche genoemd). Voor de dienst breng je je kinderen van 0-2,5 jaar naar de oppas in de Kelder. Moeders, vaders, opa’s en oma’s passen bij toerbeurt op de jongste gemeenteleden. Meer weten? Neem even contact op met jong@wittekerk.nl (Marco).

Autodienst

Kun je niet meer zelf naar de dienst komen? Dan kunnen wij je komen halen en weer thuis brengen. We brengen je graag in contact met gemeenteleden die kerktaxi voor je willen zijn. Kernteam Dienen (de diaconie) regelt het graag voor je.

Kerkdienstenrooster

Onze eigen predikant Arjan Berensen leidt de meeste diensten. Alle andere diensten worden geleid door gastvoorgangers. In de agenda kun je zien wie de dienst leidt.